Sophie werkt al jaren als stewardess en brengt veel tijd door in de lucht en op exotische bestemmingen. “Het is mijn droomwerk! Het vraagt veel energie, en ik ben regelmatig weg van huis. Maar als ik weer op een prachtige bestemming sta of bijzondere mensen ontmoet, is alles de moeite waard. Ik zou geen ander werk willen doen. Toch merk ik dat mijn buren minder enthousiast zijn over mijn drukke leven,” vertelt ze.
Bewuste keuzes maken
Omdat Sophie door haar werk vaak van huis is, houdt ze hier in haar dagelijks leven rekening mee. “Ik heb geen partner die dingen voor mij kan regelen. Daarom zorg ik ervoor dat niemand in mijn omgeving last van me heeft. Ik heb bijvoorbeeld geen huisdieren en geen planten die veel verzorging nodig hebben. Daarnaast bestel ik alleen pakketjes als ik zeker weet dat ik thuis ben om ze aan te nemen. Zo probeer ik mijn buren niet onnodig te belasten.” Deze praktische keuzes helpen Sophie haar leven te organiseren, maar lijken niet altijd voldoende om wrijving te voorkomen.
Problemen met pakketjes
In het verleden nam Sophie regelmatig pakketjes aan voor haar buren. Maar dat liep niet altijd soepel. “Als ik een pakketje donderdagavond aannam en vrijdag vroeg moest vliegen, kon ik het soms pas een week later aan hen geven. Dat vonden ze vervelend, en ik zelf ook. Het gaf gedoe en ongemakkelijke situaties. Daarom heb ik besloten het niet meer te doen,” legt ze uit. Het lijkt een logische beslissing, maar de reacties vanuit de buurt zijn gemengd.
Grenzen stellen
Om misverstanden te voorkomen, heeft Sophie haar buren duidelijk gemaakt dat ze geen pakketten meer aanneemt. “Ik heb een briefje op mijn deur geplakt waarop staat dat ik vanwege mijn werk geen pakketjes meer kan aannemen. Ook heb ik dit in de buurtapp gedeeld, zodat iedereen op de hoogte is. Helaas is dat niet door iedereen goed ontvangen.” Het bericht heeft bij sommige buren kwaad bloed gezet, wat een onbedoeld effect heeft op Sophie’s eigen situatie.
Geen hulp meer terug
Het besluit van Sophie heeft ook invloed op haar eigen pakketjes. “Sommige buren willen nu geen pakketjes meer voor mij aannemen. Ik snap dat ze het gek vinden als ik thuis ben en toch geen pakketjes aanneem. Maar ik wil voorkomen dat er dingen bij mij blijven liggen als ik weer moet vertrekken. Laatst moest ik een pakketje ophalen bij een afhaalpunt een kwartier verderop, omdat niemand het wilde aannemen. Dat voelde echt frustrerend,” zegt Sophie teleurgesteld.
Lastige situatie
De spanningen met haar buren maken Sophie verdrietig. “Ik vind het kinderachtig dat ze niet willen helpen, terwijl ik mijn redenen duidelijk heb uitgelegd. Soms denk ik erover om in de buurtapp iets van me af te schrijven, maar ik vraag me af of dat iets oplost. Waarschijnlijk niet.” Het blijft een lastige balans tussen haar drukke bestaan als stewardess en de dynamiek binnen haar woonomgeving.
Hoe zou jij omgaan met een situatie zoals die van Sophie? Laat het ons weten in de reacties op Facebook.